7 Stvari, Ki Jih Moraš Vedeti O Supanju

7 Stvari, Ki Jih Moraš Vedeti O Supanju

1. Supanje je zabavno

Supanje je aktivnost, ki najhitreje pridobiva na priljubljnosti med vodnimi športi. Supanje je vedno odlična popestritev počitnic na morju, lahko je način za raziskovanje skritih kotičkov ali podvodnega sveta, na supanje pa lahko povabite tudi prijatelje ali sodelavce. Med drugim smo na supu že gostili dekliščine oz. fantovščine ter teambuildinge za podjetja. Kakorkoli, ko boš enkrat stopil/a na sup, te bo aktivnost popolnoma zasvojila.

 

2. Supanje je odlična rekreacija za telo in duha

Supanje je aktivnost, kjer so aktivirane vse mišice v telesu – od nožnih, hrbtnih in ročnih mišic do mišic trebušnega jedra. S pravilno tehniko veslanja je supanje odlična športna rekreacija, pri kateri lahko porabiš tudi do 800 kalorij v eni uri (odvisno od intenzivnosti veslanja). Seveda pa supanje vpliva tudi na dobro počutje - uživanje na svežem zraku, sprostitev in meditacija, odpravljanje stresa ...

 

3. Supanje lahko osvojiš v nekaj urah

Vsak, ki ima malce bolj razvite motorične in ravnotežne sposobnosti, bo stanje na supu osvojil v nekaj minutah. Tisti, ki pa niste tako vešči športnih aktivnosti oz. z malce manj ravnotežnimi sposobnostmi, pa boste stanje na deski osvojili v nekaj urah. V bistvu ne gre za noben bav-bav, velikokrat imajo ljudje večje težave z učenjem pravilne tehnike veslanja kot pa padci v vodo. Kakorkoli pa supanje ni zahtevno, čeprav kakšnega krstnega padca v vodo ne izključujemo.

 

4. S supom lahko odkriješ iz obale nedostopne kotičke

Supanje je odličen način, da si naravo in okolico ogledaš iz drugačne perspektive. Morda lahko prisupaš do plaže, ki je iz kopnega nedostopna, lahko supaš ob klifih in skalnih stenah, lahko si ogledaš rečne struge, supaš pod mostovi ... Preden se odpraviš na kakšno bolj zahtevno suparsko pot, pa obvezno preveri vreme, tokove in ostale naše nasvete za sup izlet.

 

5. Sup opremo si lahko izposodiš

Za nekoga, ki še nikoli ni stal na supu ali supa le nekajkrat na leto, je lahko nakup lastne opreme kar velik finančni zalogaj. Za takšne priložnosti se ti morda bolj izplača sup opremo izposoditi, kar ti nudimo tudi pri Wasupu. Če pa želiš le poskusiti supanje in preveriti, če je aktivnost sploh zate, pa te vabimo, da se nam v poletnih mesecih pridružiš na testnih dnevih po celi Sloveniji ali pa nas obiščeš v našem partnerskem društvu na Zbiljskem jezeru. (Za termine testnih dni nam sledi na FB).  

 

6. Supanje je primerno za vse starosti

Od otrok, mladostnikov, odraslih pa vse do starostnikov, pri supanju ni starostnih omejitev. Supanje je odličen način, da se otroci spoznajo z vodo, izgubijo strah in pridobijo osnovne motorične sposobnosti. V starejših letih je supanje odličen način rekreacije in sprostitve, saj se pri veslanju aktivirajo vse mišice telesa. Najboljše pri tem pa je, da je naporno ravno toliko, kakor močno veslaš. Pri supanju tudi ni večjih poškodb, največ, kar se ti lahko zgodi, je kak muskelfiber po napornem veslanju ali padec v vodo.

 

7. Sup je večnamenski

Se ti zdi veslanje stoje na deski dolgočasno? Potem poskusi supati na kolenih ali sede. S supom lahko uloviš tudi kakšen val, na njem izvajaš jogo ali druge trike. Vsekakor sup ponuja veliko več možnosti kot samo stoječe veslanje.

 

 


Razmišljaš o nakupu svojega supa? Prenesi naš brezplačen e-vodič po nakupu prvega supa!