9 razlogov, zakaj začeti supati

9 razlogov, zakaj začeti supati

  1. Ena najbolj popularnih rekreacij

  Ali veš, kaj imajo skupnega Jennifer Aniston, Alessandra Ambrosia, Pierce Brosnan in Kate Hudson? Tako je, vsi supajo! Čeprav supanje obstaja več tisočletij, je svojo popularnost doseglo nekaj desetletij nazaj. Nekateri celo pravijo, da dohiteva deskanje na vodi.

 

 

 

 

 2. Odlična aerobna in anaerobna vadba

Pri supanju so aktivne vse mišične skupine - hrbet, roke, jedro in noge. Od tvoje hitrosti in moči veslanja je odvisno, kako učinkovita vadba je supanje - s pravilno tehniko lahko v eni uri namreč porabiš tudi med 600 in 800 kalorij! V kolikor je supanje zate bolj sprostitev, pa se lahko preizkusiš v jogi na supu.

 

 

 

 

  3. Popestritev dopusta

 Ležanje na plaži in namakanje v vodi, ležanje in namakanje, ležanje in namakanje ... Če si naveličan/a vedno istih dopustov, za spremembo zraven vzemi sup. Zagotavljamo ti, da si brez supa ne boš več znal/a predstavljati dopusta. Če boš supal/a le tistih nekaj dni na morju, si ga lahko izposodiš tudi pri nas - www.wasup.si/najem-supov-in-opreme.

 

 

 

 

 4. Najboljši način za odkrivanje nedostopnih lokacij

Zagotovo si že videl/a kakšne fotografije znanih lokacij iz druge perspektive, ki so ti vzele dih. Supanje je odličen način, da si naravo ali mesta ogledaš iz druge perspektive, prav tako pa ti omogoča, da dostopaš do skritih kotičkov, kamor peš ne moreš. Verjetno eden največjih razlogov, zakaj bi vsak avanturist moral na dopust vzeti sup!

 

 

 

 

 5. Supa lahko vsak

 Velika prednost supanja je, da se ga lahko loti vsak – od otrok, starostnikov, močnejših, fizično manj pripravljenih ... Seveda na začetku potrebuješ malce vaje in ravnotežja, ko pa osvojiš tole, pa je lahko supanje zabava na vodi za otroke, rekreacija za starejše, meditacija za prezaposlene, prevozno sredstvo za raziskovalce ... Na naši spletni strani poglej, katera oblika supa je primerna zate glede na tvoje aktivnosti.

 

 

 

 

 6. Zagorela polt

 Pri supanju se lepi zagoreli polti ne izogneš. Seveda je obvezna oprema vsakega suparja sončna krema, kapa in lycra majčka. Poleg zaščite pred soncem pa bo tvoja stopnja zagorelosti odvisna tudi od dni, ki jih boš preživel/a na supu.

 

 

 

 

 7. Nepozabna zabava s prijatelji

 Rekreacija s prijatelji, team-building s sodelavci, fantovščina ali dekliščina, praznovanje rojstnega dne ... Ni priložnosti, ki je ne bi mogli doživeti tudi na supu! Pri wasup.si ti nudimo ugodno izposojo supov za večje skupine, najde pa se tudi sup za več ljudi!

 

 

 

 

 8. Primerno tudi za psa

 Iščeš aktivnost, ki jo lahko izvajaš tudi s svojim štirinožni kosmatincem? Ni problema, ko se navadijo, psi obožujejo supanje! Seveda vaju na začetku čaka nekaj treninga in privajanja, ko bosta osvojila supanje v dvoje, pa vama uživanje na vodi ne uide. Ko se odpravljaš na sup s psom, mu ne pozabi nadeti rešilnega jopiča!

 

 

 

 

 9. Aktivnost, ki jo lahko izvajaš skozi celo leto

 Čeprav je supanje najboljše poleti, ko lahko brez skrbi padeš v vodo, pa je dejansko aktivnost, ki jo lahko izvajaš celo leto. Razen ko piha ali ko voda na jezeru zmrzne. Za zimsko supanje potrebuješ tudi malce več izkušenj, znanja in seveda, nepremočljivo obleko. Tisti, ki supajo pozimi pravijo, da zna doživetje biti celo boljše kot poleti!