7 Novoletnih Zaobljub Za Suparje

7 Novoletnih Zaobljub Za Suparje

Novo leto je čas za nove pustolovščine! Zato smo ti pripravili nekaj suparskih predlogov, ki jih lahko dodatš k preostalim novoletnim zaobljubam za prihajajoče leto.

 

1. Supanje na Cerkniškem jezeru ali Planinskem polju

Cerkniško jezero in Planinsko polje sta edinstvena naravna pojava, ki se ju da najbolje doživeti ravno s supom. Na Cerkniškem jezeru lahko sicer supaš v pomladanskih in jesenskih mesecih, medtem ko Planinsko polje iz prostranih travnikov postane veliko jezero le za nekaj dni v letu, v času obilnega deževja. Prav gotovo je supanje po teh dveh jezerih doživetje, ki ga moraš kot pravi supar izkusiti vsaj enkrat v življenju. Več o suparski lokaciji preberi na našem zemljevidu sup lokacij, preden se odpraviš, pa na ARSO obvezno poglej še vodostaj. 

 

2. Suparski trip s kampiranjem

Ti je supanje po jezeru ali morskem zalivu dolgočasno? Potem je morda čas, da začneš raziskovati obalo dlje od naslednjega zaliva. Suparski izlet je lahko odlično doživetje, vendar moraš na njega biti dobro pripravljen/a. Obvezno preveri vremensko napoved, tokove in veter, v kolikor nimaš izkušenj, se ne podajaj na dolge poti, temveč odkrivaj nove kotičke že poznanih lokacij na varni razdalji od obale. Več o obvezni opremi na sup izletu preberi tukaj.

 

3. Obišči vse lokacije na Wasup zemljevidu

Na našem sup zemljevidu je že več kot 50 lokacij za supanje, večinoma v Sloveniji, nekaj pa tudi v sosednji Avstriji, Italiji in Hrvaški. Morda je lahko ena izmed zapovedi, da v enem letu obiščeš vse? Leto ponuja 52 vikendov, če odšteješ nekaj zimskih in deževnih, ti jih še vedno ostane dovolj, da obiščeš vse naše sup lokacije. 

 

4. Poskusi supanje z drugačnim supom

Voziš allrounda ali touringa? Trdega ali napihljivega? Preizkusi svoje suparske sposobnosti s kakšnim drugim supom, recimo s trdim ali tekmovalnim race-om. Mogoče vidiš, kakšna je razlika med tvojim supom in supom s čisto novo tehnologijo. Vse to lahko v času sezone preizkusiš pri našem partnerskem društvu TikiTeam na Zbiljskem jezeru (dobro je prej poklicati, da ti lahko pripeljemo sup po izbiri) ali pa si pri nas izposodiš željeni sup.  

 

5. Za supanje navduši vsaj enega prijatelja

Supanje je bolj zabavno, če supamo v družbi! Povabi prijatelje na sup in verjamemo, da ne boš rabil/a veliko, da jih čisto navdušiš. Morda lahko pri supanju preizkusiš tudi sodelavce, na vašem naslednjem teambuildingu. Ne samo, da se boste imeli super, morda dobiš tudi novega sup prijatelja!

 

6. Začni šparati za nov sup

Koliko je star tvoj sup? Problem supov ni v trajnosti, saj ob ustreznem vzdrževanju služijo svojemu namenu kar nekaj let. Največja pomanjkljivost je v tehnologiji, ki se iz leta v leto razvija in ponuja vedno nekaj novega. Tako kot recimo telefoni in elektonika. Torej, če voziš sup, ki si ga kupil/a nekaj let nazaj, je morda čas, da začneš polniti šparovec za novega. Če boš imel/a kdaj možnost preizkusiti popolnoma nov sup z novo tehnologijo, boš opazil/a razliko.

 

7. Dodaj vsaj eno novo lokacijo na Wasup zemljevid

Ni lepšega, kot odkriti kak nov kotiček, za katerega nihče ne ve. In ne zamerimo ti, če ga želiš obdržati zase in ne deliti z nami. Če pa vseeno obiščeš kakšno novo jezero ali reko, pa nam le pošlji par slik in informacij za naš Wasup zemljevid. V zameno te nagradimo z vrednostnim bonom v naši spletni trgovini.