Kako Popraviti Zvite Smernike Na Supu?

Kako Popraviti Zvite Smernike Na Supu?

Si po dolgem času iz torbe vzel/a sup, da ga pripraviš na novo sezono ter opazil/a, da so se smerniki obrnili čisto v svojo smer? Brez skrbi, gre za čisto običajno zadevo, ki jo lahko popraviš v trenutku. Preberi, kako.

 

Zakaj so smerniki na supu sploh potrebni?

Kot že ime samo pove, so smerniki na supu zato, da med veslanjem držiš smer. Glede na vrsto in obliko imajo supi različne smernike – nekateri imajo samo enega, trdnega, ki se ga ostrani, druge imajo poleg trdega odstranljivega supa še manjše, stranske in fiksne smernike. Ker so ti smerniki narejeni iz mehke plastike, se med pospravljanjem supa velikokrat zvijejo, kar pomeni, da bo tvoj sup namesto v ravni liniji plul nekoliko počasneje in malce bolj levo-desno.

 

Kako jih popravim?

Za popravilo zvitih smernikov potrebuješ tri stvari: sušilec za lase, močan lepilni trak in mrzlo vodo. Zvit fin najprej segrej s sušilcem. Ko ta postane prožen, ga poravnaj v pravilen položaj in zalepi z lepilnim trakom. Zravnan smernik prelij s hladno vodo, da se material spet strdi in ostane v ravnem položaju, na koncu le še odstrani lepilni trak. V kolikor pri pri roki nimaš vseh teh pripomočkov, sup obrni proti soncu, da se smerniki segrejejo in zmehčajo, jih poravnaj in ohladi z vodo.

Kako se preventivno izognem zvijanju smernikov?

Če imaš sup, ki nima stranskih smernikov, ti ni potrebno skrbeti. Žal za zvijanje ni univerzalnega recepta, paziš lahko le, da pri pospravljanju in zvijanju supa smernike čimmanj upogibaš in sitiskaš, pomagajo pa tudi napihljive blazinice, ki jih dobiš poleg supa in preprečujejo upogibanje.

 

Kdaj potrebujem nov smernik?

Načeloma poleg določene vrste supa dobiš smernik, ki najbolj ustreza njegovemu namenu in obliki. Primerov, da se smerniki zlomijo, je malo, pa še to se ponavadi zalomi pri sistemu za vgrajevanje. O novem smerniku boš tako razmišljal/a šele, ko boš želel/a poskusiti kaj novega, večjega in drugačnega.