Kam Na Zgodnjepomladansko Supanje?

Kam Na Zgodnjepomladansko Supanje?

Višje temperature ter sončni in daljši dnevi kar kličejo po tem, da jih preživimo na supu. Spodaj ti predlagamo par odličnih spomladanskih lokacij, kjer je voda mirna in primerna za supanje. Kljub lepemu vremenu, pa je voda še vedno mrzla, tako da ustrezna nepremočljiva oblačila ne bodo odveč. V kolikor nimaš svojega supa, si ga lahko izposodiš pri nas. 

 

1. Cerkniško jezero

Verjetno ni suparja, ki ne bi spomladi in jeseni vsaj enkrat s supom obiskal Cerkniškega jezera. Ko polje napolni voda, je supanje skoraj obvezen izlet za vse raziskovalce in avanturiste. Uživaj v vožnji po razliti reki, nad ponikalnicami in med plitvinami. Pri supanju po Cerkniškem jezeru bodi pozoren/a na zaščitena območja (celotni vzhodni del jezera), kjer je plovba prepovedana zaradi gnezdenja življenjsko ogroženih ptic. Pred obiskom obvezno preveri tudi količino vode in vodostaj.

  

 

2. Planinsko polje

Supanje na Planinskem polju je ena najboljših izkušenj supanja pri nas, če seveda ujameš čas, ko je polje poplavljeno (v času obilnih padavin spomladi ali jeseni). Planinsko polje se nahaja nekaj kilometrov stran od Cerkniškega jezera, nastane pa, ko reka Unica s pomočjo drugih voda preplavi celotno Planinsko polje. In zakaj je supanje tako posebno? Ker supaš med drevesi, po poplavljenih cestah in med pašniki, ko boš tam, pa poišči tudi lovsko opazovalnico na enem izmed dreves. 

    

 

3. Blejsko jezero

Ne glede na to, v katerem delu leta obiščeš Blejsko jezero, to nikoli ne razočara. In zakaj ga obiskati spomladi? Ker ga lahko imaš skoraj da zase. Pozimi je na jezeru nekoliko manj pleten, turistov in drugih obiskovalcev, zato je odlična priložnost, da uživaš v miru in spokojnosti narave. Po supanju pa si obvezno povrni energijo s kremšnito! 

Foto: Pixabay

 

4. Bohinjsko jezero

Tako kot Blejsko je tudi Bohinjsko jezero v pomladnem času pravi biser narave. V lepem vremenu je opazovanje prebujanja narave in zasneženih gorskih vrhov nepozabna izkušnja, ki jo lahko doživiš na supu. Jezero je ledeniškega nastanka, voda že sama po sebi nekoliko hladnejša, zato primerna nepremočljiva obleka in čevlji ne bodo odveč. Ker niti poleti Bohinjsko jezero ni obiskano tako množično kot Blejsko, ti upamo trditi, da boš ga na supu imel/a čisto zase!  

Foto: Pixabay

Torej, že veš, kje boš preživel/a naslednji sončni vikend? Veseli bomo, če nam pošlješ kakšno fotografijo ali nas označiš na IG (@wasup.si). In ne pozabi, v kolkor nimaš svojega supa, ga lahko kupiš ali najameš pri nas.