Kdaj je čas za nakup novega supa?

Kdaj je čas za nakup novega supa?

Pride čas, ko se je treba posloviti od supa in vseh vajinih skupnih dogodivščin, bodisi ker ga je načel zob časa, bodisi ker vidiš, da potrebuješ nekaj boljšega. In kdaj je čas, da razmisliš o nakupu novega supa?

 

1. Ko prerasteš začetniški sup

Večina novincev se na začetku odloči za začetniško sup desko, praviloma nižjega ali srednjega cenovnega razreda. Kar je razumno in prav, vendar sta po koncu sezone možna dva scenarija: ali je bil ta sup odličen nakup poletja, ki si ga unovčil/a v nulo, ali pa si videl/a, da to ni tako švoh in da dejansko je nekaj na tem, da dražji kot je sup, bolj je kakovosten in boljše je supati na njem. Tisti, ki se zaljubijo v supanje, hitro vidijo, kako pomembna je kakovost. Veliko izkušenj imamo z ljudmi, ki so prvi sup kupili po navdihu akcije iz letaka, ko pa naslednje leto iščejo nekaj bolj kakovostnega, pa se obrnejo na nas.

 

 

2. Ko tvoje suparske sposobnosti presegajo stari sup

Kot smo že pisali v prvi točki, če se nadvdušiš za supanje, hitro opaziš, da potrebuješ kaj boljšega in naprednješega. Ali brez težav držiš ravnotežje na začetniški deski tudi med valovi, želiš s supom narediti več kot samo kilometer gor in dol po zalivu ali pa želiš, da te zavesljaj pelje dlje? Razmisli o daljšem, ožjem in hitrejšem potovalnem supu. Tudi sami tistim, za katere ocenimo, da bodo hitro prerasli začetniški sup, že v osnovi svetujemo nakup touring supa.

 

 

3. Ko tvoj sup začne načenjati zob časa

Čeprav so napihljivi supi trpežne zadeve, jih sčasoma doletijo kakšne praske, flike, puščanje ob robovih, bulice na površini supa, slaba tesnitev ventilčka ... To so težave, ki kažejo, da bo počasi potrebno razmisliti o čem novejšem. Pri nakupu novega supa je pomembno, da upoštevaš garancijo in dejstvo, ali ti je na voljo uradni servis, v primeru če gre kaj narobe.  Pri nas z nakupom supa prejmeš 2 leti garancije ter popoln servis in podporo.

 

 

4. Če želiš biti v koraku s časom

Življenjska doba supov se razlikuje od znamke do znamke, v povprečju držijo med 5 in 10 let, seveda tudi odvisno od uporabljene tehnologije, uporabe in vzdrževanja. Morda s tvojim starim supom še ni nič narobe in se še brez težav pelje po vodi. Vendar bistvo je očem skrito, zato se bolj kot razlika v videzu pozna razlika v izkušnji. Nekaj let stari supi znajo biti še precej težji in okornejši, medtem ko so nove tehnologije, na primer Starboardova Welding in Dropstitch tehnologija, zunanja oblika, materiali in ojačitve bistveno spremenijo suparsko izkušnjo. Tehnologija napihljivih supov v zadnjih letih napreč napreduje iz leta v leto.

 

 

5. Ko se je tvoja suparska družba poveča

Si za supanje navdušil/a svojo drugo polovico, psa, prijatelje ali otroke? Bi jih rad/a odpeljal/a nekam stran od ljudi, brez na pol potopljenega supa ali ukrivljenega kot banana? Potem potrebuješ sup, ki je trdnejši, močnejši in ima večjo nosilnost, na katerem lahko prevažaš vse našteto.

 

 

6. Ko imaš dovolj pupanja

Supaš večkrat na teden in ti gre na živce vsakič znova pumpati sup, povrhu pa živiš še blizu vode in imaš strešne nosilce na avtomobilu? Potem je smiselno razmisliti o nakupu trdega supa. Le ti so bolj stabilni, hitrejši in trajnješi, manj časa pa izgubljaš s pakiranjem in pumpanjem. Po drugi strani pa so bolj občutljivi kot napihljivi in zavzamejo več prostora. Ponudbo trdih supov Starboard najdeš tudi pri nas, tukaj.

 

 

Za nasvet o nakupu novega supa nas obišči v razstavno-prodajnem salonu Wasup na Verovškovi 60A v Ljubljani, kjer bomo zagotovo našli kaj zate in tvoje potrebe.