Zaključek Suparske Sezone Na Zbiljah

Zaključek Suparske Sezone Na Zbiljah

Pretekli vikend je na Zbiljskem jezeru potekala finalna tekma za Sup pokal Slovenije, ki jo je organiziral naš partnerski klub TikiTeam. Sodelovalo je več kot 50 tekmovalcev, kar je najbolj množična udeležba doslej, saj je zmanjkalo celo štartnih številk! Ta dejstva kažejo, da supanje postaja vedno bolj priljubljeno tudi pri nas in da so organizatorji odlični v prizadevanju pri prepoznavnosti in zanimanju za tekmovalno supanje.  

 

Tekme za Sup pokal Slovenje potekajo že od leta 2014. Letos je bilo 6 tekem, na katerih je sodelovalo več kot 130 tekmovalcev v različnih katergorijah. Kategorije so določene po vrsti (trde in napihljive) ter dolžini deske. Poleg klasičnih kategorij je v zadnjem času je še posebej priljubljena FUN kategorija, v kateri lahko tekmuje vsak na poljubni deski, omejena je le dolžina (na maksimalno 12,6'). 

Že ime pove, da bistvo FUN kategorije ni zmagati, temveč se zabavati. Bodoči »elite« suparji na vsaki tekmi pokažejo zavidljive spretnosti in borbenost, ki jih vedno pospremijo s smehom in šaljivimi komentarji. Nekateri izmed njih so letos celo prvič stopili na sup in se upali pomeriti s starimi in prekaljenimi suparskimi mački.  

 

Supanje pa ni popularen šport samo med odraslimi, temveč se zanj zanima vedno več otrok. Na zadnji tekmi v Zbiljah je sodelovalo 11 malčkov, od tega 6 dečkov in 5 deklic. Energija, ki jo najmlajši izžarevajo na tekmovanjih, ustvarja prav posebno vzdušje, zaradi česar nam ni potrebno skrbeti za prihodnost športa. Fairplay in malce tekmovalnosti, na koncu pa smeh in prijetno druženje.  

Na https://wasup.si/galerija-sup-cup-zbilje-2019 si lahko ogledate še preostale fotografije iz dogodka.